Otomasyon sistemleri montajcısı mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır diye düşünüyorsanız bilgi almak için bizlere 0549 495 01 43 iletişim numarasından ulaşabilirsiniz.
Mesleki yeterlilik belgesi, kişinin mesleğinde yeterli olduğunu gösterir. Bu belge düzenlenen bir sınav ile ilgili kişilere verilir. 2015 yılı sonrası tehlikeli ve çok tehlikeli bazı meslekleri icra edebilmek için zorunlu hale gelen bir tür sertifika denebilir. Bu belgeye sahip olabilmek için o alanda bilgili olmak ve bilgiyi yapılacak olan teorik ve uygulama sınavı ile kanıtlamak gerekir.
Belgelendirme kuruluşlarınca, ulusal yeterliliklerde tanımlanan esaslara göre uygulanan ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin sonunda başarılı olabilen bireylere verilmektedir. Kişinin, söz konusu yeterlilikte, bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduğunu belirten resmi bir belgedir. Mesleki yeterlilik belgesinin bazı avantajları bulunmaktadır. Ulusal yeterlilik sistemi, işsizliğin azalması, ülkenin ekonomik durumu ve istihdamın artması için çeşitli katkılar sağlamaktadır. Nitelikli istihdamın artması da daha kaliteli ürün ve hizmet sunmayı sağlar.Böylece yaşam standartlarını yükseltir.
Bu belge sadece sınavla belge verilmektedir. Bu alanda uzman kişiler sizin bilginizi ölçerek bu belgeyi almayı hak edip, etmediğinizi görmektedir.
Mesleki yeterlilik belgesini alabilmek için öncelikle belge alınacak meslek belirlenir.
Bireylerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için belge almak istedikleri mesleğe ait ulusal yeterliliğin olması ve MYK tarafından bu ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunun bulunması gereklidir.
Otomasyon Sistemleri Montajcısı Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma Şartları
BAŞVURU EVRAKLARI:
- Kimlik fotokopisi
- Belgelendirme talep formu (ıslak imzalı olarak POLY CERT’e iletilecektir.)
- Sınav ücretinin yatırıldığına dair dekont
- Belge kullanım sözleşmesi
Belgelendirme talep formu ve diğer istenen belgeler tarafımıza ulaştığında başvurunuz değerlendirilecek, sonrasında sınav günü ve saati tarafınıza bildirilecektir.
TECRÜBE ÖN ŞARTI:
Yok
EĞİTİM ÖN ŞARTI:
Yok
KURS ÖN ŞARTI:
Yok
BAŞARI NOTU:
- Otomasyon Sistemleri Montajcısı, sınavında Teorik ve Performans sınavlarından değerlendirme yapılır.
Teorik sınavı, 40 adet soru sorulur ve sınav süresi 80 dakikadır. Geçme notu 60’tır.
Performans sınavı, sınav süresi 240 dakikadır. Geçme notu 80’dir.
Belge almaya hak kazanılması için Teorik ve Performans sınavlarından her ikisinden de başarılı olma şartı aranır.
- Devlet teşvikinden yararlanmak isteyen adayların, sınavların herhangi bir bölümünden başarısız olmaları durumunda bir yıl içinde başarısız olduğu bölümden 2 sınav hakkı daha mevcuttur.
- Devlet teşvikinden yararlanmak istemeyen adayların, sınavların herhangi bir bölümünden başarısız olmaları durumunda bir yıl içinde başarısız olduğu bölümden 1 sınav hakkı daha mevcuttur.
BELGENİN GEÇERLİLİK SÜRESİ:
- 5 yıl
YENİDEN BELGELENDİRME:
- Belgenin iptalini gerektirecek bir durumun oluşmaması ve belge geçerlilik süresi boyunca kişi ile ilgili belgelendirme kuruluşuna performansa ilişkin şikâyet gelmemiş olması durumunda Otomasyon Sistemleri Montajcısı olarak, 5 yıllık belge geçerlilik süresi içerisinde fiili olarak 24 ay çalıştığını gösterir resmi kanıtlar istenir. Kanıtlar getirildiğinde, belgenin süresi 5 yıl daha uzatılır.
- Çalıştığını belgeleyemeyen kişiler, Performans sınavına alınır ve başarılı olan adayların belgesi 5 yıl daha uzatılır.
- Uzatma süresi bittikten sonra (ilk sınavın yapıldığı tarihten 10 yıl sonra) Teorik ve Performans sınavları yapılır.
Otomasyon sistemleri montajcısı mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır hakkında detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.