Metal meslekleri için belge nasıl alınır?

Metal meslekleri için belge nasıl alınır diye düşünüyorsanız bilgi almak için bizlere 0549 495 01 43 iletişim numarasından ulaşabilirsiniz.

Mesleki yeterlilik belgesi, kişinin mesleğinde yeterli olduğunu gösterir. Bu belge düzenlenen bir sınav ile ilgili kişilere verilir. 2015 yılı sonrası tehlikeli ve çok tehlikeli bazı meslekleri icra edebilmek için zorunlu hale gelen bir tür sertifika denebilir. Bu belgeye sahip olabilmek için o alanda bilgili olmak ve bilgiyi yapılacak olan teorik ve uygulama sınavı ile kanıtlamak gerekir.

Belgelendirme kuruluşlarınca, ulusal yeterliliklerde tanımlanan esaslara göre uygulanan ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin sonunda başarılı olabilen bireylere verilmektedir. Kişinin, söz konusu yeterlilikte, bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduğunu belirten resmi bir belgedir. Mesleki yeterlilik belgesinin bazı avantajları bulunmaktadır. Ulusal yeterlilik sistemi, işsizliğin azalması, ülkenin ekonomik durumu ve istihdamın artması için çeşitli katkılar sağlamaktadır. Nitelikli istihdamın artması da daha kaliteli ürün ve hizmet sunmayı sağlar.Böylece yaşam standartlarını yükseltir.

Bu belge sadece sınavla belge verilmektedir. Bu alanda uzman kişiler sizin bilginizi ölçerek bu belgeyi almayı hak edip, etmediğinizi görmektedir.

Metal Meslekleri İçin Belgeler

  1. Çelik Kaynakçısı: Ülkemizde, çelik malzemelerin eritmeli kaynak yöntemlerinden herhangi birini elle veya yarı mekanize kaynak donanımlarını kullanarak gerçekleştirecek işletme/kurumlara nitelikli personel arzının sağlanması, bu faaliyetlerin eğitim almış ve nitelik kazandırılmış kişiler tarafından yürütülmesi ve çalışmalarda kalitenin artırılması için; adayların, uluslararası geçerli ve güvenilir bir belge ile mesleki yeterliliğini kanıtlamasına olanak vermek amacıyla hazırlanmıştır.
  2. Kaynak Operatörü: Seviye 4, Ulusal Yeterliliği kapsamında gerçekleştirilecek belgelendirme faaliyetlerini kapsar. Belgelendirme kapsamında A grubu zorunlu yeterlilik birimi ve B grubu seçmeli yeterlilik birimleri yer almaktadır.
  3. Alüminyum Kaynakçısı: Bu belgelendirme programı, alüminyum kaynakçısının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu yeterlilik, alüminyum ve alaşımlarının ergitmeli kaynak yöntemlerinden birini elle veya yarı mekanize donanım kullanarak gerçekleştiren kaynakçıların yeterliğinin belirlenmesi, sınanması ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.
  4. Direnç Kaynak Ayarcısı: Direnç Kaynak Ayarcısı (Seviye 4, Rev. 02) Ulusal Yeterliliği kapsamında gerçekleştirilecek belgelendirme faaliyetlerini kapsar. Belgelendirme kapsamında A grubu zorunlu yeterlilik birimi ve B grubu seçmeli yeterlilik birimleri yer almaktadır.
  5. Metal Sac İşlemeci: Bu yeterliliğe sahip kişi; iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerini açıklar, iş süreçleri ve çalışma ortamı için kalite gerekliliklerini açıklar, iş öncesi hazırlık yapar, kesme, delme ve malzemeye şekil verme işlemlerini yapar, yüzey/kenar temizliği, alıştırma ve montaj işlemlerini yapar, son işlemleri gerçekleştirir, iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve kalite gerekliliklerini uygular.

 

Detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.