Elektrik pano montajcısı mesleki yeterlilik belgesi seviyeleri nelerdir?

Elektrik pano montajcısı mesleki yeterlilik seviyeleri nelerdir diye düşünüyorsanız bilgi almak için bizlere 0549 495 01 43 iletişim numarasından ulaşabilirsiniz.

Mesleki yeterlilik belgesi, kişinin mesleğinde yeterli olduğunu gösterir. Bu belge düzenlenen bir sınav ile ilgili kişilere verilir. 2015 yılı sonrası tehlikeli ve çok tehlikeli bazı meslekleri icra edebilmek için zorunlu hale gelen bir tür sertifika denebilir. Bu belgeye sahip olabilmek için o alanda bilgili olmak ve bilgiyi yapılacak olan teorik ve uygulama sınavı ile kanıtlamak gerekir.

Belgelendirme kuruluşlarınca, ulusal yeterliliklerde tanımlanan esaslara göre uygulanan ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin sonunda başarılı olabilen bireylere verilmektedir. Kişinin, söz konusu yeterlilikte, bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduğunu belirten resmi bir belgedir. Mesleki yeterlilik belgesinin bazı avantajları bulunmaktadır. Ulusal yeterlilik sistemi, işsizliğin azalması, ülkenin ekonomik durumu ve istihdamın artması için çeşitli katkılar sağlamaktadır. Nitelikli istihdamın artması da daha kaliteli ürün ve hizmet sunmayı sağlar.Böylece yaşam standartlarını yükseltir.

Bu belge sadece sınavla belge verilmektedir. Bu alanda uzman kişiler sizin bilginizi ölçerek bu belgeyi almayı hak edip, etmediğinizi görmektedir.

Elektrik pano montajcısı mesleki yeterlilik belgesi alırken; Çoktan seçmeli sorularda soru başına 2 dakika süre verilir. (T1) ve (P1) sınavları ayrı ayrı değerlendirilir. Sınav sonuçlarının geçerlilik süresi sınav tarihinden itibaren 2 (İki) yıldır. Yeterlilik birimindeki (T1)’den ve/veya (P1)’den başarısız olan aday bu süre içerisinde başarısız olduğu (T1)’den ve/veya (P1)’den yeniden sınava girme hakkına sahiptir.

Belge geçerlilik süresi içerisinde adaylar gözetime tabi tutulur. Adayın performansı belge aldığı tarihten itibaren 2. yıl ile 3. yıl arasında sınav ve belgelendirme kuruluşunca belirlenen gözetim yöntemi ile değerlendirilir.
Gözetim sonucu performansı yeterli bulunmayan veya gözetimi belge sahiplerinden kaynaklanan nedenlerle yapılamayan belge sahiplerinin belgeleri askıya alınır.  Belgesinin askıda olma nedeni ortadan kalkan belge sahiplerinin belgelerinin geçerliliği geçerlilik süresi sonuna kadar devam eder.

Elektrik pano montajcısı mesleki yeterlilik seviyeleri seviye-3, seviye-4 ve seviye-5 olarak ayrılır.

Her seviyenin özellikleri, bilgi, beceri ve o seviye için gerekli öğrenmenin sonucunda ortaya konması beklenen yetkinlikleri tanımlayan bir ” seviye tanımlayıcı ” ile tanımlanmaktadır.

Seviye belirlenirken; teorik ve pratik bilginin genişliği ve derinliği; kavramaya, yaratıcılığa ve pratiğe ilişkin becerilerin karmaşıklığı; entelektüel becerilerin karmaşıklığı; kişinin aldığı sorumluluğun miktarı; problem çözme ve/veya yaratıcılığın derecesi; ekip çalışması miktarı; liderlik ve hesap sorulabilirliğin kapsamı gibi ölçütler dikkate alınmaktadır.

 

Elektrik pano montajcısı mesleki yeterlilik seviyeleri hakkında detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.