Kocaeli Alçı Levha Uygulayıcısı Belgesi

Kocaeli Alçı Levha Uygulayıcısı Belgesi

Amacımız; mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu olan iş kollarında, istihdamcıların yüksek idari para cezalarıyla karşı karşıya kalmamasını sağlamak, Adayları sınavlarla iş gücü kaybına neden olmadan birinci sınavda başarılı olmasını sağlamak, Başarılı olmasını sağladığımız adayların belge ve sınav teşviklerinden yararlanmasını kolaylaştırmak, Sınavı geçen tüm adayların elli dört aya ulaşabilen sigorta teşviklerine ulaşımını basitleştirmek.

Konularında tecrübeli sektör temsilcileri ve eğitmenler ile oluşturduğumuz birliktelik ile mesleki yeterlilik belgesi sınavına hazırlık eğitim çalışmalarımızı mesleki yeterlilik kurumu standartları yeterlilikleri kapsamında belgelendirme ve sınav sistemine uygun bir şekilde hazırlamaktayız. Bununla birlikte isteğiniz doğrultusunda bulunduğunuz yerde eğitmenlerimizle uygulama ve teorik eğitim vermekteyiz.

Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) Ulusal Yeterliliği 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunuyla söz edilen kanun ile çıkartılan “Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği” hükümlerine uygun olarak hazırlanmıştır.

Ahşap Kalıpçı; iş güvenliği ve sağlığıyla çevreye yönelik tedbirleri alarak, iş koluyla ilgili iş düzenlemesi yapan, ahşap ve diğer kalıp ürünlerini kullanarak kalıp ve kalıp iskelesi yapan, söken ve mesleki gelişime yönelik etkinlikleri yapan nitelikli personeldir.

Ahşap Kalıpçı; yüksek yerlerde, yeraltında (tünel vb. kapalı mekanlarda), açık havada ve inşaatlarda çalışır. Çalışma alanı mevsim koşullarına göre çok sıcak veya soğuk olabilir. Çalışma alanında aynı meslekten kişilerle takımca ve betoncu, demirci gibi farklı işlerden elemanlarla beraber çalışır.

Bu mesleki yeterlilik ahşap kalıpçının özelliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi için hazırlanmıştır. Beton kalıpçılığının içinde türlü kalıp faaliyetleri yapılmaktadır. Bu faaliyet içinde özellikle beton yapıların inşa edilmesinde ahşap kalıpçılığının çok önemli olarak yer almaktadır. Bundan dolayı ahşap kalıpçısı davranış, yetenek ve bilgilerinin tanımlanması hedeflenmiştir.

Ahşap Kalıpçıların sertifikalandırılması amacıyla, inşaat işlerinde yapıların kalitesini ve sağlamlığını güvenceye alacak, depreme karşı dayanıklılığı artıracak ve iş güvenliği ve sağlığı kurallarına uygunluğu karşılayacak ögelerden biri olan çalışanın niteliklendirilmesi, usta olmuş çalışanların acemi çalışanlardan ayrışması ve deneyimli çalışanların sertifikalandırılmasıdır.

Ahşap Kalıpçı iş programı hazırlar. Çalışma mekanının düzen ve temizliğini sağlar. Malzeme, ekipman ve araçları kullanıma hazır hale getirir.

Kocaeli Alçı Levha Uygulayıcısı Belgesi Poly Belge Hakkında daha fazla bilgi almak için ulaşabilirsiniz.